Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Breaking Dawn part 2: Lecserélnek szereplőket ?

  Miközben a negyedik részt rendező Bill Condon két epizódra írt alá és Stephenie Meyer is benne lenne a duplázásban, addig a színészek az Alkonyat előtt csak négy filmre szóló szerződést kötöttek, mely szerint mindegyik filmre előre meghatározott, jelenlegi sztárpotenciáljukhoz képest alacsony összeget kaptak. Egy ötödik rész tehát a színészek igényei miatt mindenképp jóval magasabb költségvetéssel bírna. 

A három főszereplő, Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner gond nélkül meg fogja kapni a hatalmas fizetésemelést, velük a tárgyalások jól haladnak, és Peter Facinelli, valamint Billy Burke is vissza fog térni, mint Edward, illetve Bella édesapja. A gond a többi Cullennel van, Kellan Lutz-szal és Ashley Greene-nel, akik minimum tízszer annyit akarnak kapni, mint amennyit a Summit az Alkonyat 5-ért ajánlott nekik. És mivel a stúdió nem valószínű, hogy hagyni fogja magát, ezért elképzelhető, hogy ismét színészcserére kerül sor a vámpíros sorozatban. Ez persze nem lenne idegen a készítőktől, hiszen Rachelle Lefevre karakterét, Victoriát a harmadik részben már Bryce Dallas Howard fogja alakítani. 

A 37 millió dolláros első részt követően az Újhold 50, míg a Napfogyatkozás 65 millió dollárba került, így a stúdió, hogy csökkentse a költségeket, fontolgatja, hogy a 4-5. részt már nem Vancouverben, hanem Louisiana államban fogja készíteni.