Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyv borítók jelentése

https://twilight-all.eoldal.hu/img/original/1/twilightanimacio.gifhttps://twilight-all.eoldal.hu/img/original/1/twilightanimacio.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Twilight:

Miért lett ez a borítója ?

Aki először ránéz a borítóra, azt gondolja, ez egy női kéz (Bella keze). Aztán olvasás közben arra a következtetésre jut, hogy Edward keze (fehérsége, tökéletessége miatt). De ez igazából Bella keze, mert a Biblia szerint Éva adja az almát Ádámnak, a tiltott gyümölcsöt. Ez azt szimbolizálja, hogy Bella a tiltott gyümölcs Edward számára.  Más szempontból pedig maga az alma szimbolizálja Bellát, mint tiltott gyümölcsöt.

New Moon

Miért lett ez a borítója ?

A borítón egy hervadó, megtépázott tulipánt láthatunk. A tulipán Bellát ábrázolja. Ebben a részben a lány szörnyű megpróbáltatásokon megy keresztül, ezt jelképezi a tulipán kinézete. A virág hervadtsága arra utalhat, hogy Bella az események után nagyon magába fordul. Nem beszél senkivel. A borító alján látható kis könnycsepp alakú szirom valószínűleg Bella átsírt napjaira utal.

 

Eclipse

Miért lett ez a borítója ?

A borítón egy vörös  selyemszalag található, egyik helyen elszakadva, mindössze egy szál tartja össze. Ez a szalag Bella és Jacob kapcsolatát szimbolizálja, aminek majdnem vége szakad. A színe pedig a kettőjük közötti kapcsolatot jellemzi, hiszen Bella rájön hogy számára Jacob több mint barát.
“A barátság egy selyemszalag, amely könnyen elszakad, s bár összekötni összelehet, a csomó mégis megmarad.”

 

Breaking Dawn

Miért lett ez a borítója ?

A borítón egy bordó gyalog szerepel a háttérben, míg előrébb egy fehér királynő. A gyalog Bella régi életében (amikor még ember volt) a “szerepét” szimbolizálja, hiszen emberként nem tudott túl sok minden segíteni egy harcban, hiszen akkor ő volt a célpont, az áldozat. A gyalognak is ez a szerepe a sakkban. Viszont az új életében (amikor már vámpír)  több hasznát veszik, mint hitték volna. A sakkban a királynő a legmozgékonyabb és a leghasznosabb bábú, és ilyen lesz Bella is vámpírként.